INTEGRÁL SZEMLÉLETŰ

KUTYAOKTATÓ KÉPZÉS

– önismerettel fűszerezve –

Indul: 2024. szeptember 2., hétfő, 18:00

Kapcsolatfókuszú, értő-érző kutyaoktatás, kényszer, büntetés és bántalmazás nélkül.

ÜDVÖZLÜNK AZ INTEGRÁL SZEMLÉLETŰ KUTYAOKTATÓ KÉPZÉS VILÁGÁBAN

Az Integrál szemléletű kutyaoktató képzés mélyebb rétegeiben is megismerteti a kutyák gondolkodását, lelki életét és viselkedéseik okait.  Segít változtatni a kutyák esetleges mélyen gyökerező félelmi, támadékony, erdőben vadászó és egyéb viselkedésén, helyzetekre adott reakcióin. Emellett támogatja a gazdát  önmaga jobb megismerésében, rálátni működési módjaira, fejlesztési pontjaira. A Dömötör Júlia által kidolgozott rendszerszemléletű modelljeivel segít összefüggésekre rájönni, egyszerűsíteni az élet dolgait, a látható mögött a valódit meglelni. És eljön az a pont, az a pillanat, amikor megérzed a valódi, értelek-érezlek, „látlak” kapcsolatot a kutyáddal. És mindezt másoknak is át fogod tudni adni, meg fogod tudni tanítani.

VIDEÓ

Piros Petra LPM&P Mester tréner visszajelzése a képzésről, 2017. pawsitively.hu

MIÉRT FONTOS ÉS MIT AD NEKED AZ ÖNISMERETI FOLYAMAT?

Ha kutyád van, az egyik legjobb lehetőség az önismeretedre, személyiséged fejlesztésére. Emellett maga az Integrál szemléletű kutyaoktató képzés is azzal a hozzáadott értékkel rendelkezik, hogy az elfogadó, megtartó közegben a szakmai tanulás mellett csak úgy potyognak az ölünkbe az önismereti lehetőségek. Nagy kár lenne ezt a 8 hónapnyi fejlődési lehetőséget kihagyni. A képzés szakmai és a folyamat megélését segítő szupervíziós alkalmakon csodás utazást tehetsz önmagadba, mely úton az önreflexió tanulásával egyre bátrabban és önmagadat elfogadóbban, szeretőbben haladhatsz.

VIDEÓ

Dr. Varga-Nagy Adrienn LPM&P Mester tréner visszajelzése a képzésről, 2017. dogside.hu

A képzés oktatója

Dömötör Júlia

Láthatatlan Póráz Módszer és Program megalkotója, tulajdonosa

12 éves korom óta elhivatottan tanulok és képzem magam a kutyaoktatás és 20 éves korom óta az önismeret terén. 10 évet töltöttem az állatvédelemben, majd dolgoztam kutyaiskolákon. 2013-ban Angliában, Londonban voltam kutyaoktató, ahol addigi tapasztalataim és ottani munkám során dolgoztam ki a Láthatatlan Póráz Módszer alapjait. 2015-től saját márkát építve szerveztem a kutyaoktató képzést, melyen 9 év alatt, 19 csoporttal, több mint 300-an vettek részt. Közülük több mint 50 kutyaoktató dolgozik a Láthatatlan Póráz Módszer szemlélettel az országban és külföldön. 27 év alatt több mint 1000 gazi-kutya párossal dolgoztam egyéni és csoportos folyamatokban.

„A kutyád nem kötöttség. Szabadság!”

Dömötör Júlia

Integrál szemléletű kutyaoktatóként segíthetsz a gazdiknak problémáik labirintusából kiutat találni.Nagyon divatos a kutyák viselkedésproblémáiról beszélni, írni, videókat készíteni. Mutogatni mit szedett szét és kérdezgetni, ki a bűnös. Holott a kutya a vélt vagy valós problémás viselkedésével csupán jelezni szeretné mi a szükséglete, az igénye hogyan érez, hogyan érzi magát, mi a vágya. Oly sokan mondják, „de jó lenne, ha a kutyák tudnának beszélni.” Végre megértenénk mit szeretnének. A kutyák nagyon is tudnak beszélni és beszélnek is. Mi emberek felejtettünk el nézés helyett látni, valóban meghallgatni, valóban kapcsolódni. Nem csak a kutyákhoz. Legtöbbször a gyerekeinkhez, párunkhoz, emberekhez. De első sorban önmagunkhoz. S így bármi is legyen a kutyánk problémája ami esetleg még korlátoz is életvitelünkben bennünket, az, amire a kutya a viselkedésével rámutat, önmagunkban fellelhető átdolgozásra váró feladat. Egyben ez jelenti szabadságunkat is, kiteljesedésünk zálogát.

„Hozd ki magadból a legjobb gazdit!”

Dömötör Júlia

A legjobb gazdi nem azt jelenti, hogy másokhoz méregetjük magunkat. Ez nem egy verseny. Legjobb gazdi a kutyám számára tudok lenni. És ez azt jelenti, hogy megértem, megtanulom őt, mit miért csinál, mik a szükségletei, igényei és vágyai, és hogyan tudok számára az adott helyzetben leginkább jelen lenni. Mindezt nem megfeszülve, folyton a kutyát figyelve, mi az óhaja, kívánsága, hanem egy tudatos, biztonságos keretet tartva adhatom meg számára a velem való kapcsolódás és a szabadság, felfedezés élményét egyszerre. A kutyák viselkedésének megértése elfogadást, az elfogadás türelmet, a türelem valódi kapcsolódást, valódi szeretetet adhat.

„Tanítsd jól. Szeresd jól.”

Dömötör Júlia

Jól tanítani és jól szeretni mindenkinek mást jelenthet. Vannak, akik szerint tanítani kényszerrel, büntetéssel és bántalmazással lehet és a szeretetet is értelmezhetik igen tágan. A szeretetbe beleférhet a fizikai és szóbeli bántalmazás is. Attól is függ, milyen mintát kaptunk, láttunk. A kutya szerinti jól tanításba mindez nem fér bele. A szavakkal verés vagy a csenddel büntetés sem. És teljességgel feleslegesek is ezek a bánásmódok. Ha így viselkedünk valójában csak a saját mintáinkat ismételjük, azoktól nem tudunk elszakadni. A Láthatatlan Póráz Módszerben azt valljuk, hogy minden megtanítható lépcsőzetesen, a kutya tanulási ritmusában. És ez nem kell, hogy lassú legyen, mivel a kutyák imádnak tanulni. Egy tanulási örökmozgók. Így kizárólag rajtunk áll, hogy hajlandóak vagyunk -e az elvárásteli nézőpontunkból kapcsolatfókuszra váltani. Ha a kutya szerint is jól tanítjuk őt, célfókuszról folyamatfókuszra váltunk, bármilyen kilátástalan helyzeten változtathatunk és garantált, hogy a kutyánk rajongani fog értük, azaz jól fogjuk szeretni is. Éppúgy igaz ez gyerekeinkre, párjainkra, más emberekre.

Témák és kurzus típusok, avagy miket fogsz tanulni

Láthatatlan Póráz Módszer Alap Programja ®

 • Felnőtt kutyák egyéni és csoportos tréningje
 • Idős kutyák tanítása
 • Újra szocializációt igénylő kutyák folyamata (Viselkedés problémák és rehabilitáció)

A méltán híres Alap Program folyamatunk, mellyel több ezer gazdi tanítja kutyáját együttműködési és kontroll feladatokra, kerül a jelen pillanatba és emeli a kapcsolatukat egy addig nem is gondolt varázslatos szintre. A kutya tanulási ritmusában, tanulási pszichológiájára építve, sikerélményt és önbizalmat adva, kényszer, büntetés és bántalmazás mentesen lesznek a gazdik egyre értőbb és érzőbb társaik, valódi barátaik, szövetségeseik kutyájuknak.

Integrál Pszichológia – a gazda és önmagunk megértése

A kutyák viselkedését meghatározó okok között jelentős a gazda személyisége. Ám hiába ismerjük fel, hogy a kutya problémái a gazda problémái, bármelyikük okolása zsákutcába és/vagy a kutya felé erőszakos, a gazda felé rákényszerített megoldásokba torkollik. Mind a kutya, mind a gazda viselkedésének mögöttes mozgatórugóinak feltárása, megértése, elfogadása már virágzó táptalaja lehet a sikeres továbblépéseknek. Mint tréner, nagy felelősségünk van abban, hogy ne ítélkezzünk, ne okoljunk, hanem elfogadni képesen, megértve segítsük a gazdát. Ehhez tanulunk, nem általános pszichológiát, hanem kimondottan a tréneri gyakorlatra vetített, a munkát segítő integrál pszichológiai összefüggéseket.

Viselkedés értelmezések– kutyák kommunikációja

 • A kutyák kommunikációs készlete,
 • test jelei,
 • benső megélései.
 • Mit, mivel, hogyan kommunikálnak?
 • Mire figyelünk csoportban, mire egyéni tréningen.
 • Mit tegyünk ember- és kutya elleni agresszió esetén?
 • Viselkedésproblémák részletes áttekintése,
 • egyéni fejlesztési tervek kidolgozásának gyakorlása.
 • Fajták jellegzetességei és fajta/keverék ajánlások gazdiknak.

Önismeret, önfejlesztés

Aki emberekkel foglalkozik, embereket tanít, elengedhetetlen, hogy önmaga is fejlessze magát. Önmagunkra ránézni, önmagunkkal találkozni nem mindig könnyű, kiváltképp, mert társadalmunk jelenlegi berendezkedése épp az ellen hat, hogy jól legyünk magunkkal. Ha trénerként önbizalom hiányos, fáradt, frusztrált vagyok, ha emberek különféle viselkedése, reagálása könnyen kibillent, ha helyzetekben lefagyok vagy épp fölényesen viselkedem stb., lehetek bármíly képzett a kutyák terén, meg sem tudom közelíteni azt a segítői minőséget, ahol én is, a gazdi is és a kutya is jól éreznék magukat és valóban fejlődnének. Külön témakör a tréneri motivációnk fentartása, a megújulási képesség, a kiégés megelőzése.

LPM&P Aktivitások – élet a labdázáson túl

 • Olyan aktivitásokat sajátíthatsz el,
 • melyekkel segíthetsz ügyfeleidnek abban, hogyan tudják levezetni kutyáik fizikai és szellemi energiáit,
 • hogyan építhetik kapcsolatukat az aktivitások által,
 • továbbá, hogyan alkalmazhatóak az aktivitások az újra szocializációt igénylő (viselkedésproblémák rehabilitációja) kutyák programjában .

LPM&P Szuper Szimat® kurzus

 • A  Szuper Szimat kezdő szint tanítási folyamata.
 • Buktatók és nehézségek megoldása a különböző típusú, személyiségű kutyáknál.
 • A Szuper Szimat alkalmazhatóságának spektruma különböző területeken.

Trükkmester kurzus 

A trükköknek nevezett feladatok tanítása nem holmi úri hóbort vagy felesleges cukiság. A trükkök elvárásmentes, jó hanguatú, lépcsőzetes tanítása:

 • tovább mélyíti a gazdi-kutya kapcsolatot
 • számtalan helyzetben tudjuk vele oldani, könnyíteni az adott helyzetet
 • aktivitások, sportok előtt kiváló bemelegítési lehetőség
 • növeli a kutya testtudatosságát, koordinációs képességét
 • nagy mértékben támogatja a kuty aönbizalmát
 • remek fejlesztési lehetőség újra szocializációs programban
Szabó Andrea Klára

Szabó Andrea Klára, mantariling oktató

Betekintés a mantrailing (emberkeresés) tanításába

Dr. Varga-Nagy Adrienn, puller oktató

Puller aktivitás tanítása családi kutyáknak

Dr. Kovács Ilona

Kutyák főbb mozgásszervi problémái és felismerésük

Dr. Tornyi Katalin

Anatómia, alternatív gyógymódok és kutyaelsősegély

Dr. Újvári Dóri

Farkasok etológiája

Dr. Gócza Ágnes

Betekintés az állatvédelemi jogszabályokba 

3 millió kutya van Magyarországon. Bontakoztasd ki nagyszerű kutyaoktatói képességeidet és segítsd a kutyákat és gazdáikat egy teljesebb élethez.

GYAKORI KÉRDÉSEK 

Az online kutyaoktatói képzést javasolt a asaját kutyáddal és egy másik, lehetőleg rokon, barát, ismerős kutyájával is elvégezni.

Nem gond, ha a saját kutyádat problémásnak véled, attól nyugodtan jelentkezhetsz a képzésre.

Az online kutyaoktató képzés elméleti alkalmai péntek esténként, zoom-on zajlanak, melyekről nem lehet hiányozni.

A külsős előadók előadásai nem nézhetőek vissza, az azokról való hiányzás nem pótolható.

A regisztrációt követően e-mailen küldünk egy csekklistát arról, hogy mivel érdemes készülni. Ezek jellemzően általános kutyás eszközök.

Illetve futárral küldött ajándék tréning csomag igen sok szükséges eszközt tartalmaz.

Igen!

Külföldön élve is el tudod végezni a képzést. Az elméleti előadások online zajlanak, a gyakorlatot pedig oktató videók segítségével tudod követni.

VIDEÓ

Nagyné Kovács Alexandra kutyaoktató visszajelzése, 2017.

Nagyné Kovács Alexandra, Sopron és környéke, https://familydogschool.hu/

INDULÓ KÉPZÉS

2024. szeptember 2., hétfő, 18:00-20:30 online, zoom alkalom

2024. szeptember 8., vasárnap, 09:00-14:00, gyakorlat, Veresegyház

A képzés zárul: 2024. december 1,. vasárnap, 09:00-14:00.

Online elméleti napok: hétfőnként, 18:00-20:00

2024. szeptember: 2., 9., 16., 23., 30., október: 7., 14., 21., 28., november: 4., 11., 18., 25.

Gyakorlati, személyes megjelenésű napok: vasárnaponként, 09:00-14:00

2024. szeptember: 8., 15., 22., 29., október: 6., 13., 20., 27., november: 3., 10., 17., 24.

Képzést záró, személyes megjelenésű nap: 2024. december 1., vasárnap, 09:00-14:00

AJÁNDÉK KÖNYV

MIT FOGSZ KAPNI RÉSZTVEVŐKÉNT? 

 • Professzionális tréneri jelenlétet, hogy pontosan tudd elsajátítani a mozdulatokat, készség szintű, magabiztos jártasságot szerezz a különböző oktatási témákban

 • Elfogadó, megtartó, támogató tanulási közösséget, ahol biztonságban érezheted magad

 • Részlet gazdag, rendszerszemléletű információkat a családi kutyaoktatás teljes palettájáról

 • Letölthető sablonokat a tanácsadáshoz, viselkedés felméréshez és tréning folyamatokhoz.

 • 5 hónapnyi intenzív, szakmai és önismereti fejlődést segítő, gyakorlatias képzést egy támogató szakmai közösségben

 • Sikeres vizsga esetén tanúsítványt, melyen szerepelnek a tanult témakörök és kurzusok

 • A képzéshez 40. 000 forint értékű, szép, igényes kivitelezésű, küldetéssel logózott tréning csomagot is ajándékba kapsz:

  • Hátizsákot
  • Jutalomfalat tartót
  • Sípot
  • Nyakpántot
  • Klikkert
  • Varázsszőnyeget
  • Dummyt

 AJÁNDÉK TRÉNING CSOMAG

A 3 HÓNAPOS KUTYAOKTATÓ KÉPZÉS  DÍJA

A képzés teljes díja: 500.000 Ft, mely részletekben fizetendő.

 1. részlet regisztrációkor: 140.000 Ft
 2. részlet 2024. szeptember 10-ig 120.000 Ft
 3. részlet 2024. október 10-ig 120.000 Ft
 4. részlet 2024. november 10-ig 120.000 Ft

Fontos! Zárt képzési csoprot lévén, a teljes képzési összeget a képzés abbahagyása esetén is ki kell fizetni!

A regisztráció a befizetések sorrendjében biztosított.

VIDEÓ

Ajánlások képzést végzett oktatóktól, 2017.

 JELENTKEZÉSI ŰRLAP

  Fizetés: átutalással

  Jelenkező adatai:

  A *-gal jelölt mezőket kérlek mindenképp töltsd ki.

  Számlázási adatok:

  Kérlek, hogy pontosan add meg számlázási adataidat, ügyelve a kis- és nagybetűk megfelelő használatára! A számlán az itt megadott adatok fognak szerepelni, ugyanabban a formában, ahogy megadtad! Köszönöm!

  Szállítási adatok:

  Kérlek, hogy pontosan add meg szállítási adataidat. Ide küldjük a képzés jegyzetének számító könyvet és az ajándék tréning csomagot.

  Jelentkezésemmel egyidejűleg hozzájárulok, hogy az online alkalmakon és a személyes gyakorlaton készült fotókon és videoanyagokon megjelenhetek, melyek marketing célokkal kerülnek felhasználásra.

  A gomb megnyomásával megrendelést adsz le, és hozzájárulsz ahhoz, hogy az e‑mail címedre a képzéssel kapcsolatos tájékoztatást küldjünk. Bármikor leiratkozhatsz a tájékoztatásról. Az adatvédelmi elveink az oldal alján érhetõk el.

  A KÉPZÉS OKTATÓJAKÉNT VÁRLAK SZERETETTEL

  Dömötör Júlia

  VÍZIÓM

  „Jövőképemben az embereknek módjuk nyílik arra, hogy mielőtt kutyát szereznek, megismerhessék önmagukat és saját igényeiket. Teljes képet kapjanak egy társállat tartásának felelősségéről, az állatról való gondoskodás feltételeiről, nehézségeiről, a kapcsolat kialakításának lépcsőfokairól. Így társállatot mindezek tudatában vállalnak vagy épp nem vállalnak. Döntésükben tudatosak, magabiztosak és elkötelezettek.
  A társállat tartás kapcsán felmerülő kérdéseiket, problémáikat hiteles szakemberekkel tudják megosztani, akik nem a problémára fókuszálva, hanem a rendszer egészére rálátva tudnak hatékony segítséget nyújtani a változtatásban, változásban.”   Dömötör Júlia