Kedves Jelentkező!

 

Az alábbi információkkal a képzés hatékony elvégzéséhez szeretnék segítségeket és információkat adni neked.

Függetlenül attól, hogy mint gazdi vagy mint oktató/leendő oktató végzed el a képzést, a legtöbbet úgy tudsz kivenni belőle, ha minél többet beleadsz 🙂 Hogy is értsd ezt?

Elvégezheted a képzést úgy is, hogy úgymond csak eljársz az alkalmakra, meghallgatod az előadásokat, megcsinálod a minimálisan elvégzendő gyakorlatokat, levizsgázol és kész. Egy történés lesz az életed eseményei között.

Ám a képzés ennél sokszorosan több lehetőséget adhat számodra.

Így hozhatsz egy olyan döntést is, – és nyilván én erre biztatlak – hogy ebbe a 14 hétbe adj bele apait, anyait, amennyit csak képes vagy és egy kicsit annál is többet. Hidd el, nagyon sok új ismerettel, tapasztalással, élménnyel és felismeréssel gazdagodhatsz, ha amellett döntesz, hogy mindent amit csak lehetséges, magaddal viszel innen.

Ha elkötelezed magad. Ez csak rajtad múlik.

Az eddig végzett csoportokban is azt láttam, hogy néhányan voltak akik nem adták bele szívüket-lelküket a tanulásba. Persze mindig lehet kifogásokat, „Azért mert…” magyarázatokat találni arra, miért nem akarom/tudom kihozni magamból a maximumot. Viszont azok, akik komolyan vették a képzést, oda tették magukat mindvégig, akik elköteleződtek amellett, hogy a 14 hét erejéig prioritást adtak az életükben a képzésnek, ők óriásit nyertek. Akár ha csak a saját kutyájukat és kapcsolatukat akarták kiegyensúlyozottá tenni, akár vállalkozást indítottak vagy a meglévő profiljukat fejlesztették, bővítették.

Tehát a lehetőség adott, a döntés a te kezedben van 🙂

Mutatom is, mit tudsz tenni a sikered érdekében.

 

PIHENTEN GYERE

A képzés 15 alkalommal szombatonként 9-16 óráig tart. Ez igen intenzív igénybevételt jelent, nem csak mentálisan, hanem fizikailag is. No nem azért, mert annyit kellene erőlködni, de a gyakorlati napokon a szabad levegőn lenni nagyon ki tudja „szívni” az embert, ha például irodai munkához szokott.

Ezért azt javaslom, hogy mindenképp alakítsd úgy a péntek estédet, hogy elegendőt tudj pihenni és szombaton legyen energiád.

 

ÉREZD MAGAD KOMFORTOSAN

Elengedhetetlen, hogy a tanuláshoz ideális külső-belső állapotot teremts. Az egész napos képzéseken bár lesznek szünetek, de intenzív jellege miatt az a javaslatom,hogy – attól függően, személy szerint mire van szükséged – hozz magaddal elegendő mennyiségű enni és inni valót, nasit, rágcsát, stb.  A lényeg, hogy teljes figyelmeddel jelen tudj lenni.

 

IDŐJÁRÁS

A gyakorlati foglalkozások a szabadban zajlanak, ha esik, ha fúj. Reggel tűnhet úgy, hogy jó idő lesz, ám délutánra, estére akár teljesen megváltozhat az idő, ezért NAGYON FONTOS, hogy hozz magaddal hidegebb/esős időre való öltözetet is. 

 

MINDENHEZ LETÖLTHETŐ JEGYZETET KAPSZ

Az elméleti órák mindegyikéhez írásos jegyzet letölthető, egy ehhez hasonló, ám jelszóval védett oldalról, tehát ha nem akarsz, nem kell jegyzetelned.

 

KÉRDEZZ, KÉRDEZZ, KÉRDEZZ

A képzéshez jár egy korlátlan idejű Facebook csoport tagság is, ahol bátran kérdezhetsz, tölthetsz fel videókat, elújságolhatod mi történt veled.

Ha még nincs Facebook profilod, a képzés idejére mindenképp javaslom, hogy hozz létre egyet, mert kár lenne ha a rengeteg információból kimaradnál.

Ha a 14 hét alatt, illetve azt követően kutyaoktatással kapcsolatos kérdésed van a facebook csoportban azt kérlek a következő képpen tedd fel:

– írd le a tényeket,

– írd le, hogy mi az amivel már próbálkoztál vagy a tervedet, amit szeretnél csinálni,

– és azt, hogy pontosan miben kérsz segítséget,

-ha kimondottan tőlem – Dömötör Júlia – kérdeznél, kérlek mindenképp jelöld meg a nevem a posztodba. Azért vagyok, hogy segítselek, igyekszem mihamarabb válaszolni.

Mindazonáltal nem vagyok egy tyúkanyó típus, abban igyekszem támogatni, hogy önállóan is tudj dolgozni.

Az építő jellegű, konstruktív, kedves hozzáállás mind a posztokban, mind a hozzászólásokban elengedhetetlen. A negatív, destruktív hozzászólást egyszer jelzem, utána sajnos a képzésben való részvétel és a csoporttagság is megszűnik.

 

LÉPJ KI A KOMFORTZÓNÁDBÓL

A képzés ideje tökéletesen alkalmas arra, hogy ha még nem vagy kutyaoktató, akkor kipróbáld magad. Ha az a célod, hogy kutyasétáltatóként, szitterként, oktatóként dolgozz, akkor már most, a képzés előtt elkezdheted megalapozni a munkád. A képzés alatt rengeteg lehetőséged lesz például fotókat (esetleg kisebb videókat) készíteni, ami már jó alap elindulni akár facebook oldallal, akár weboldallal. Javaslom is, hogy használd ki mind a gyakorlati alkalmakat, mind a közösség építő erejét a hivatásod elindítására. A lehetőség abszolút adott, itt is csak a döntéseden, elköteleződéseden múlik mit hozol ki magadból.

 

ÍRD MEG A SZAKMAI/GAZDI ÉLETRAJZOD

Mindegy, hogy már évek óta kutyás szolgáltatóként dolgozol-e vagy csak egyszerűen szereted a kutyákat és szeretnél többet tanulni róluk, mindenkinek van kutyás múltja. Ha más nem, akkor az, hogy érdeklődsz, mióta, miért, milyen élmények értek. Ha csak annyi, hogy volt/van egy kutyátok, vagy bármi amit el szeretnél magaddal kapcsolatban mondani, tedd meg kérlek.

Írj egy minimum A4-es oldalt, magadról és a kutyás múltadról, tapasztalatodról. Ha nincs, akkor a vágyaidról, céljaidról. Több lehet persze, de ennyi minimum legyen.

Ha már bent vagy a facebook csoportban, kérlek másold be a bemutatkozásodat és tehetsz be képeket is. Szeretettel fogadjuk és így előzetesen meg tudjuk egymást ismerni kicsit. (Fontos, hogy a bemutatkozó szövegedet és a képet/képeket 1, azaz egy kommentben oszd meg az adott poszt alatt. Köszönjük, hogy figyelsz erre.)

Az első alkalommal 3 perces bemutatkozásokkal fogunk kezdeni. Az időt mérjük, hogy mindenkire ugyan annyi jusson, de a tartalmat te határozod meg. Nincs elvárás, hogy mit osztasz meg magadról, a kevesebb több elve szempont lehet. Természetesen a 14 hét alatt sokat fogunk tudni beszélgetni, így mindenki megismerheti egymást jobban.

 

HOZZ LÉTRE SZAKMAI FACEBOOK ÉS/VAGY INSTAGRAM PROFILT

Már a képzés első heteiben létrehozhatsz magadnak egy „kutyás” profilt, ahol próbálgathatod a szárnyaidat.

Ha már van ilyened, akkor bővítheted a szakmai portfóliódat a képzésen készített fotóiddal.

 

HOZZ LÉTRE (PL. INGYENES) WEBOLDALT

A képzés utolsó alkalmával a szóbeli vizsga egy előadás lesz. Természetesen kapcsolódnia kell a képzésen megtapasztaltakhoz, de te döntheted el, hogy miből szeretnéd megtartani. Az eddigi csoportokban akik a képzésen vagy annak végeztével indultak el mint kutyás szolgáltatók, az előadáson többek között az elkészült weboldalukat is bemutatták. Ez is egy lehetőség, ha dolgozol rajta abszolút kivitelezhető.

 

HA MÁR OKTATÓ VAGY

A képzés első alkalmával szoktam beszélni arról, hogy milyen fontos ezt a 14 hetet nyitott, befogadó állapotban végigvinni. Sokszor azt látom, hogy akik már megismertek kutyaoktatási rendszereket, régóta egy bizonyos szempont szerint dolgoznak, nagyon nehezen nyitnak új megközelítések iránt.

A hatékonyság érdekében azt javaslom, hogy azzal az 1-2 kutyával akivel foglalkozni tudsz a 14 hét alatt, vidd végig a tanult folyamatot. Amennyire csak képes vagy rá, csináld végig pontosan betartva az instrukciókat. Fontos, hogy lásd, ezzel a módszerrel honnan, hová lehet eljutni.

 

A TANÍTVÁNYAID

Az első közös alkalmunkon fogunk arról beszélni, hogy fontos lesz egy, de inkább kettő kutyával végig gyakorolnod a 14 hetet. Ez napi kb. 30 percet – 1 órát jelent, de már heti 2x, 3x-i foglalkozás is eredményt hoz. Tehát lehet a saját kutyád is, ha van, de a legszerencsésebb ha olyan kutyával (is) tudsz foglalkozni, aki nem a tiéd.

Ha egyáltalán nincs a környezetedben olyan kutya akit tanítani tudnál, kimehetsz egy közeli menhelyre is, ahol válassz egy olyan kutyát, akit nagy valószínűség szerint nem fognak a következő 14 hétben örökbe fogadni. Jellemzően ilyenek a fekete színű, felnőtt vagy öreg kutyák.

Ha van saját kutyád vagy olyan kutyus akivel foglalkozol, akkor mindenképp őt hozd el magaddal a gyakorlati alkalmakra. A kölcsön kutyusok is rendelkezésre állnak, aki kérte, velük tud tapasztalatot szerezni ezeken az alkalmakon.

 

A ZÁRÓ ALKALOM

Az utolsó, 15. találkozónkon egy teszttel és prezentációs előadással zárjuk a 14 hetet. Erről természetesen sokat fogunk még beszélni, egyáltalán nem kell vizsgadrukkosnak lenned, hiszen ugyan úgy, mint a kutyák oktatásában, a hallgatóknál is a modern, tapasztalati, pozitív tanulás híve vagyok. Megmérős lesz, de nem a záró nap, hanem maga a képzés az, ha a fejlődésnek elköteleződve végzed.

Mindemellett, ha te a képzést „csak” mint új információ szerzés miatt szeretnéd élvezni, ezt is tiszteletben tartjuk, így is csodás élmény lesz számodra 🙂

Ha kérdésed van a képzéssel kapcsolatban bármivel, kérlek hívj. Az e-mailekre ritkábban tudok válaszolni, telefonon gyorsabban elérhető vagyok számodra.

A kutyaoktatással kapcsolatos kérdéseidre kérlek használd a facebook csoportot a fentiek szerint.

 

KÖSZÖNTELEK HÁT AZ „ÉN A SZUPER TRÉNER” KÉPZÉSEN!

 

IDŐPONT: 2021. szeptember 4., szombat

HELYSZÍN: 2100 Gödöllő, Szabadság tér 1., Rézgombos Szolgáltatóház

ÉRKEZÉS: 8:45-től

KEZDÉS: 9:00

Az első alkalom kutya nélküli lesz, azaz nem kell kutyust hozni.

Horgonyokat és vitorlákat fel, kihajózunk! 🙂

 

Várunk szeretettel:

Dömötör Júlia

Integral Dog és Láthatatlan Póráz Módszer&Program

Alapító, tulajdonos, vezető tréner

 

és a Mentor Trénerek:

Benesovits Nóra, Szabó Andrea Klára, Dr. Varga-Nagy Adrienn.