Te is tennél egy Kutyabarátabb Magyarországért?

MIRŐL SZÓL A KUTYABARÁT MAGYARORSZÁG PROGRAM? 

 • Tudatos döntésről és választásról, ha kutyát szeretnénk

 • Kapcsolat-fókuszú együttélésről

 • Felelős ivartalanításról és gondozásról

 • Szakértői tenyésztésről

 • Oktató- és örökbefogadó központokról

Kis lépésekben minden nappal egyre tudatosabbá válhatunk!

Kutyabarát Magyarországért Program

MIÉRT INDUL EZ A PROGRAM?

 • Mert ma még sokan tudatlanságból és impulzus vásárlásból elkövetett kutyabeszerzők vagyunk. Jórészt a kutya alapvető szükségleteivel sem vagyunk tisztában és olyan elvárásokat támasztunk a kutyával szemben, amik részéről nem teljesíthetőek.

 • A kutyák legtöbbjét nem illetve nem jól szocializáljuk. Ebből fakadó kapcsolódási és viselkedésbeli hiányosságaikat viselkedés problémának cimkézzük és jogot formálunk kényszerítésükre, büntetésükre, bántalmazásukra. Modernkori állatkínzók vagyunk.

 • Az ivartalanítást felesleges kiadásnak tekintjük. Megannyi tévhitet tartunk életben ahelyett, hogy hiteles helyről informálódnánk. Elhárítjuk felelősségünket és nem értjük meg, hogy amikor kölyökkutyák születnek nálunk egyenlő azzal, hogy csordultig vannak az állatotthonok és évente több ezer kutyát pusztítanak el gyepmesteri telepeken.

 • Egyáltalán nincsenek információink vagy téves elképzeléseink vannak a gyepmesteri telepekről, menhelyekről és állatotthonokról. Legtöbben azt gondoljuk, hogy ott csak beteg, öreg, lelki sérült kutyák vegetálnak.

 • Nem vagyunk tisztában azzal, hogy ki is valójában a kutya tenyésztő, honnan ismerszik meg és miért egy külön szakma a kutya tenyésztés és miért nem csak arról szól, hogy Bodri átugrott Fifihez kiskutyát csinálni.

BELE ÁLLUNK ÉS FELELŐSSÉGET VÁLLALUNK A VÁLTOZÁSÉRT. MINDEN EZEN MÚLIK! 

A Láthatatlan Póráz módszer Programjai kölyök, felnőtt, idős, és újra szocializációt igénylő kutyák kapcsolatfókuszú, értő-érző oktatása. Programjainkat a Kutyabarát Magyarország értékei mentén alkotjuk meg, hogy kutyusok, gazdáik és nem kutyások is közösségben érezhessék magukat. /Ezt a videót a kutyaoktató képzésünkre szövegeztük, de ez ne zavarjon bennünket, a tartalom a lényeg 🙂 /

A kutyák szocializációja nem választható lehetőség, hanem kötelesség. Egy kutya szocializációs programja tudást, felkészültséget, türelmet és alázatot kíván.

MIT KÉPVISELÜNK A KUTYABARÁT MAGYARORSZÁGÉRT PROGRAMBAN?

 • Egy szívjóságból született, átgondolt, strukturált és működő cselekvési rendszert, mely támogatja, hogy Magyarország kutyabarát legyen 🙂

 • Közösségvállalást azokkal, akik hasonló értékrend mentén kívánnak tenni nap mint nap, hogy közelebb hozzák egymáshoz az embereket.

 • Bizonytalankodás helyett magabiztosságot adó és cselekvési irányt mutató értékrendet. Szemléletváltást tévhitekben, megalkuvásokban, maszatolt felelősség hárításban. Tiszta, egyértelmű határokat.

 • Teljesebb életminőséget akár kutyával, akár kutya nélkül.

 • Inspiráló és egyértelmű cselekvési tervet.

 • Hiteles válaszokat

 • Legyél egyike azoknak akik munkájukkal nap mint nap tesznek a világ jobbításáért

 • Ha Te nem lépsz, mások megteszik helyetted.

Itt az ideje, hogy felelősséget vállaljunk és napról napra élhetőbb kutyabarátabb közösséget teremtsünk.

GYAKORI KÉRDÉSEK 

Nem. Sem belépni, sem fizetni nem kell. A Kutyabarát Magyarországért Program egy vízióra megalkotott cselekvési terv, amihez bárki csatlakozhat az által, hogy cselekszik. Hogy hogyan? Így:

Tudatosan választ kutyát, akár örökbe fogad, akár fajtatisztát vásárol tenyésztőtől.

Tudatosan tartja, szocializálja és kapcsolódik hozzá, kényszer, büntetés és bántalmazás mentesen, értőn érzőn.

Tudatosan ivartalanítja a kutyáját, azaz, ha a kutya nem hivatalos munkakutya, nem versenyez vele, nem fajtatiszta tenyésztésbe vont kutya és nincs állatorvosi egészségügyi ellenjavallata, akkor a kutya megfelelő korában és állatorvosi körültekintéssel elvégezteti az ivartalanítást.

Tudatosan támogat egy vagy több állatotthont rendszeres önkéntes munkával és/vagy anyagi hozzájárulással. A gyepmesteri telepek, a menhelyek és állatotthonok Örökbefogadó- és Oktató központtokként működnek.

Tudatosan tenyészt, azaz megfelel minden kritériumnak a tenyésztés szakmaiságában.

Semmiben sem létezik abszolút igazság, nem gond, ha van amivel nem értesz egyet. A Program nagyszerűsége abban is rejlik, hogy ha csak egy értéke is szimpatikus számodra, már csak azzal is rengeteg változást idézhetsz elő.

 • Például, ha csak az ivartalanítás fontosságával értesz egyet, és ivartalanítod a kutyádat, máris hozzájárultál a kutyád egészségesebb életéhez.
 • Akár a te akár más kutyák veszélyeztetésének elkerüléséhez.
 • Több száz kutya szenvedésteli életét előzheted meg azáltal, hogy kevesebb kutya születik. Így akik már életben vannak és gyepmesteri telepeken, menhelyeken várakoznak évek óta, nagyobb eséllyel kerülhetnek szerető családba.
 • Az ivartalanítással saját magadat is megkíméled rengeteg gondtól, problémától, így áramlóbban kapcsolódhatsz a kutyáddal egész életén át.

Látod, már csak ezzel az egy cselekvési ponttal, az ivartalanítással a lehető legtöbbet tehetsz egy Kutyabarát Magyarországért 🙂

Nagyon örülünk, hogy egy húron pendülünk 🙂 Az oldalon lentebb részletesen kifejtjük, ki és mi mindennel tudja támogatni a Kutyabarát Magyarországért Programot.

Itt egy gyors felsorolás: Azon túl, hogy

 • tudatosan választasz – akár örökbe fogadsz akár tenyésztőtől vásárolsz- kutyát,
 • tudatosan tartod, szocializálod és kapcsolódsz vele,
 • tudatosan ivartalanítod,
 • tudatosan támogatsz örökbefogadó és Oktatóközpontokat, és
 • magabiztosan ismereted van arról, hogy ki a valódi kutyatenyésztő,
 • és mindezzel példát mutatsz, követendő példa vagy másoknak.

Elfogadjuk, ha nem értesz egyet sem velünk, sem az értékekkel, amik számunkra fontosak. Szerencsére egy olyan társadalomban élünk, ahol bizonyos keretek között mindenki saját maga dönthet arról, hogyan, milyen értékek mentén éli az életét. Semmi gond, ha nem szimpatikus számodra a víziónk és a cselekvési tervünk. Nem célunk mindenkinek megfelelni, sőt, valójában senkinek sem szeretnénk megfelelni, így téged sem kötelezünk semmire sem 🙂

Ha nincsenek közös céljaink, közös pontjaink, teljesen rendben van az is. Köszönjük, hogy az oldalra látogattál, idődet és figyelmi energiádat szentelted az olvasásnak. Visszavárunk, ha később visszatérnél akár csak olvasni, informálódni, szétnézni 🙂

A témákat kompetenciánk mértékében fogjuk mélységében ismertetni, így a Tudatos Választás, Tudatos Kutyatartás mint két fő terület fog nagyobb hangsúlyt kapni, a többi témában általános ám gyökeresen új információk lesznek elérhetőek.

Dömötör Júlia – a Kutyabarát Magyarországért és a Láthatatlan Póráz Módszer & Program kidolgozója, tulajdonosa.

12 éves korom óta elhivatottan tanulok a kutyaoktatás és 20 éves korom óta az önismeret terén. 10 évet töltöttem az állatvédelemben, majd dolgoztam kutyaiskolákon. 2013-ban Angliában, Londonban voltam kutyaoktató, ahol addigi tapasztalataim és ottani munkám során dolgoztam ki a Láthatatlan Póráz Módszer alapjait. Itthon 2015-től saját márkát építve szerveztem a kutyaoktató képzést, melyen 7 év alatt, 14 csoporttal, 250-en vettek részt. Közülük 50 kutyaoktató dolgozik a Láthatatlan Póráz módszer szemlélettel az országban. 25 év alatt több mint 1000 gazi-kutya párossal dolgoztam egyéni és csoportos folyamatokban. 2018-ban megálmodtam és 2022-ben elindítottam a Kutyabarát Magyarországért Programot.