Újrakapcsolódás a kutyáddal

Gazdi Klub Akadémia

Tanítsd kutyádat a Láthatatlan Póráz Módszerrel online, az otthonodban!

ÜDVÖZÖLLEK AZ ÚJRAKAPCSOLÓDÁS A KUTYÁMMAL GAZDI KLUB VILÁGÁBAN

Az „Újrakapcsolódás a kutyámmal” integrál szemléletű, online gazdi klub mélyebb rétegeiben is megismerteti a kutyák gondolkodását, lelki életét és viselkedéseik okait. Segít egy kiegyensúlyozott életet élni a kutyáddal és emellett támogat önmagad jobb megismerésében, rálátni működési módjaidra, fejlesztési pontjaidra. Modelljeivel segít összefüggésekre rájönni, egyszerűsíteni az élet dolgait, a látható mögött a valódit meglelni. És eljön az a pont, az a pillanat, amikor megérzed a valódi, értelek-érezlek, „látlak” kapcsolatot a kutyáddal. És mindezt mások is látni fogják rajtad, rajtatok 🙂

Kapcsolatfókuszú, értő-érző kutyaoktatás, kényszer, büntetés és bántalmazás nélkül.

MIT JELENT AZ, HOGY ÖNISMERETTEL FŰSZEREZVE?

Ha kutyád van, az egyik legjobb lehetőség az önismeretedre, személyiséged fejlesztésére.

Az Újrakapcsolódás a kutyámmal gazdi klub is azzal a hozzáadott értékkel rendelkezik, hogy az elfogadó, megtartó közegben a kutyádról való tanulás mellett csak úgy potyognak az öledbe az önismereti lehetőségek. Nagy kár lenne ezt kihagyni.

A klubban amellett, hogy valódi ismeretet szerezhetsz a kutyákról és a velük való igazi kapcsolódásról, emellett csodás utazást tehetsz önmagadba, mely úton egyre bátrabban és önmagadat elfogadóbban, szeretőbben haladhatsz.

A képzés oktatója

Dömötör Júlia

Láthatatlan Póráz Módszer és Program megalkotója, tulajdonosa

12 éves korom óta elhivatottan tanulok és képzem magam a kutyaoktatás és 20 éves korom óta az önismeret terén. 10 évet töltöttem az állatvédelemben, majd dolgoztam kutyaiskolákon. 2013-ban Angliában, Londonban voltam kutyaoktató, ahol addigi tapasztalataim és ottani munkám során dolgoztam ki a Láthatatlan Póráz Módszer alapjait. 2015-től saját márkát építve szerveztem a kutyaoktató, 2018-tól már a mester képzést is, melyen 8 év alatt, 20 csoporttal, több mint 300-an vettek részt. Közülük 50 kutyaoktató dolgozik a Láthatatlan Póráz Módszer szemlélettel az országban. 25 év alatt több mint 1000 gazdi-kutya párossal dolgoztam egyéni és csoportos folyamatokban.

„A kutyád nem kötöttség. Szabadság!”

Dömötör Júlia

Az Újrakapcsolódás a kutyámmal gazdi klubba olyan folyamatokat építettünk, melyek segíthetnek a problémák labirintusából kiutat találni.

Nagyon divatos a kutyák viselkedésproblémáiról beszélni, írni, videókat készíteni. Mutogatni mit szedett szét és kérdezgetni, ki a bűnös. Holott a kutya a vélt vagy valós problémás viselkedésével csupán jelezni szeretné mi a szükséglete, az igénye hogyan érez, hogyan érzi magát, mi a vágya.

Oly sokan mondják, „de jó lenne, ha a kutyák tudnának beszélni.” Végre megértenénk mit szeretnének.

A kutyák nagyon is tudnak beszélni és beszélnek is. Mi emberek felejtettünk el nézés helyett látni, valóban meghallgatni, valóban kapcsolódni.

Nem csak a kutyákhoz. Legtöbbször a gyerekeinkhez, párunkhoz, emberekhez. De első sorban önmagunkhoz.

S így bármi is legyen a kutyánk problémája ami esetleg még korlátoz is életvitelünkben bennünket, az, amire a kutya a viselkedésével rámutat, önmagunkban fellelhető átdolgozásra váró feladat. Egyben ez jelenti szabadságunkat is, kiteljesedésünk zálogát.

„Hozd ki magadból a legjobb gazdit!”

Dömötör Júlia

A legjobb gazdi nem azt jelenti, hogy másokhoz méregetjük magunkat. Ez nem egy verseny.

Legjobb gazdi a kutyám számára tudok lenni. És ez azt jelenti, hogy megértem, megtanulom őt, mit miért csinál, mik a szükségletei, igényei és vágyai, és hogyan tudok számára az adott helyzetben leginkább jelen lenni. Mindezt nem megfeszülve, folyton a kutyát figyelve, mi az óhaja, kívánsága.

Egy biztonságos keretet tartva adhatom meg számára a velem való kapcsolódás és a szabadság, felfedezés élményét egyszerre. A kutyák viselkedésének megértése elfogadást, az elfogadás türelmet, a türelem valódi kapcsolódást, valódi szeretetet adhat.

„Tanítsd jól. Szeresd jól.”

Dömötör Júlia

Jól tanítani és jól szeretni mindenkinek mást jelenthet.

Vannak, akik szerint tanítani kényszerrel, büntetéssel és bántalmazással is lehet és a szeretetet is értelmezhetik igen tágan.

A szeretetbe beleférhet a fizikai és szóbeli bántalmazás is. Attól függően, mi magunk gyerekként milyen mintát kaptunk, láttunk.

A kutya szerinti jól tanításba mindez nem fér bele. A szavakkal verés vagy a csenddel büntetés sem. És teljességgel feleslegesek is ezek a bánásmódok.

Ha így viselkedünk valójában csak a saját mintáinkat ismételjük, azoktól nem tudunk elszakadni.

A Láthatatlan Póráz Módszerben azt valljuk, hogy minden megtanítható lépcsőzetesen, a kutya tanulási ritmusában. És ez nem kell, hogy lassú legyen, mivel a kutyák imádnak tanulni. Egy tanulási örökmozgók.

Így kizárólag rajtunk áll, hogy hajlandóak vagyunk -e az elvárásteli nézőpontunkból kapcsolatfókuszra váltani.

Ha a kutya szerint is jól tanítjuk őt, célfókuszról folyamatfókuszra váltunk, bármilyen kilátástalan helyzeten változtathatunk és garantált, hogy a kutyánk rajongani fog értük, azaz jól fogjuk szeretni is. Éppúgy igaz ez gyerekeinkre, párjainkra, más emberekre.

Az „Újrakapcsolódás a kutyámmal”

12 hónapos, online gazdi klub témái

A kutyák viselkedésének megértése

A Láthatatlan Póráz Módszer egyik nagyon erős pillére az a modell, mellyel kristálytisztán láthatóvá válik az, hogy egy kutya miért viselkedik így vagy úgy, legyen az bármilyen viselkedés is. A megértés segít nekünk jobban elfogadni a kutyát, a helyzetet és önmagunkat is, ahonnan már sokkal könnyebb lesz elindulni a változás, változtatás felé. S hogy mit is csináljunk pontosan, abban is segítségünkre lesz mind a modell, mind a képzés folyamatai.

Kölyök kutyák fejlődési szakaszai

A kölyökkutyák több fejlődési perióduson mennek keresztül mire felnőtt kutyák lesznek. Gazdiként igen nagy a felelősségünk abban, hogy melyik korszakban mit csinálunk vagy épp nem csinálunk, milyen faladatokat tanítunk.

Hiába veszünk kölyökkutyát, mondván az majd ragaszkodó lesz és úgy és olyanra neveljük, amilyenre mi szeretnénk.

A legtöbb gazdinak nincs megfelelő információja a kölykök fejlődéséről és arról, melyik korszakukban mire van szükségük és főként a kis- és nagykamasz korban szilánkokra törjük a bizalmi kapcsolatot a kutyánk és közöttünk.

Nem véletelnül kerül a legtöbb kutya 5 hónapos és 3 éves korában a menhelyekre.

Pedig, megfelelő tudással és hozzáállással már kölyökkorban mindent megtaníthatunk a kutyánknak és a hónapokig, évekig tartó kamaszkora egy kapcsolódó, vicces, laza, de biztonságos és jó emlékekkel teli időszak lesz számunkra.

Együttműködési és kontroll feladatok 

Az együttműködési és kontroll feladatokkal, a kutya tanulási ritmusában, tanulási pszichológiájára építve, sikerélményt és önbizalmat adunk, kényszer, büntetés és bántalmazás nélkül. A feladatlépcsőkre bontott folyamatok varázsa az is, hogy segítenek a jelen pillanatba kerülni és emelik a kapcsolatukat egy teljesen új szintre, ahol egyre értőbb és érzőbb társává, valódi barátjává válhatunk a kutyánknak.

Integrál Pszichológia – a világ és önmagunk megértése

A kutyák viselkedését meghatározó okok között jelentős a gazda személyisége. Mind a kutyánk, mind a saját viselkedésünk mögöttes mozgatórugóinak feltárása, megértése, elfogadása elengedhetetlen a sikeres továbblépéshez.

Mint gazdi, óriási felelősségünk van abban, hogy ne ítélkezzünk és ne okoljuk sem magunkat, sem a kutyát, hanem megtanuljuk elfogadni és megérteni mind a kutyánkat, mind önmagunkat. Ehhez tanulunk, nem általános pszichológiát, hanem kimondottan a gazdi-kutya kapcsolódásra vetített, a tanulási folyamatot segítő, integrál pszichológiai összefüggéseket.

Tiszta kommunikáció a kutyáddal

Igen erős lehet ezzel szembesülni, de kutyáink fulladoznak a nem jelenlétünktől és attól, hogy valójában mennyire nem látjuk őket, mennyire nem őket látjuk.

A viselkedési problémák egy része mögött „csupán” az áll, hogy nem tanultunk meg a kutyánkkal „beszélgetni”. A kutyánkkal való tiszta kommunikáció segítségünkre lesz abban, hogy érthetőbbé váljunk a kutyánk számára és ők is számunkra.

Ezzel kikönnyülnek a hétköznapjaink a kutyánk pedig kiegyensúlyozottabbá válhat attól, hogy végre az ő nyelvén szólunk hozzá.

Önismeret, önfejlesztés

Ha változást szeretnénk elengedhetetlen, hogy önmagunkat is fejlesszük.

Önmagunkra ránézni, önmagunkkal találkozni nem mindig könnyű, kiváltképp, mert társadalmunk jelenlegi berendezkedése épp az ellen hat, hogy jól legyünk magunkkal. Hiszen, ha szégyent, félelmet, dühöt érzünk, ebben élünk, ha szorongunk vagy unatkozunk, akkor ezeket a nem jó érzéseknek nevezett állapotokat mielőbb meg akarjuk szüntetni.

A leggyorsabb és a legkézenfekvőbb módon ezeket az érzéseket csillapítani a különböző függőségekkel lehet. Csakhogy a vásárlás- és munkamánia, az alkoholizmus, az érzelmi evés és a többi csak sebtapaszok, fájdalom csillapítók. És mi köze van mindennek a kutyánkhoz? Nagyon is sok.

A tudattalan tartalmainkat mind kivetítjük a kutyákra és ők át is veszik azt. Például, ha „alapjáraton” dühösek vagyunk, a kutyánk „agresszió problémás” lesz. Hiába kezelgetjük a kutya viselkedését, elnyomva mindenféle technikákkal, az az energia attól még ott marad a rendszerben mindaddig, amíg önmagunkban elő nem vesszük ezt a témát.

Jelenlét Tudatosság a Kutyáddal

A kutyák viselkedése és belső állapotai jórészt a gazda viselkedésétől és belső állapotaitól illetve reagálásaitól függ.

A Jelenlét Tudatossággal mindezen összefüggésekre világítunk rá, és gyakoroljuk be a tudatos jelenlétet, a kutya tudatos segítését és jó adag ön- és kutya ismerettel gazdagodunk, amellett, hogy oldjuk a kutyák esetleges viselkedés problémáját. A munkafüzetek különösen nagy segítségünkre lesznek.

Aktivitások – élet a labdázáson túl

Az aktivitások sokkal többek, mint a kutyánk lefárasztása. Annyira sokan használják már ezt a kifejezést, hogy sokszor elgondolkodtató, hogy az igen szomorú, ha a kutyánkra már csak úgy gondolunk, mint akit le kell fárasztani.

A kutyánkkal minőségi időt töltünk, nem lefárasztjuk. Ebben is nagy segítségünkre lesz az 1 éves gazdi klub, ráadásul a Láthatatlan Póráz Módszer szemléletű aktivitások segítik is az újrakapcsolódást a kutyánkkal.

A trükkök sokszínű világa

A trükköknek nevezett feladatok tanítása nem holmi úri hóbort vagy felesleges cukiság. A trükkök elvárásmentes, jó hanguatú, lépcsőzetes tanítása:

 • tovább mélyíti a gazdi-kutya kapcsolatot,

 • számtalan helyzetben tudjuk vele oldani, könnyíteni az adott helyzetet,

 • aktivitások, sportok előtt kiváló bemelegítési lehetőség,

 • növeli a kutya testtudatosságát, koordinációs képességét,

 • nagy mértékben támogatja a kutya önbizalmát,

 • remek fejlesztési lehetőség újra szocializációs programban.

„Mielőtt megválnál a kutyádtól adj magadnak egy lehetőséget, hogy jobb gazdája lehess!”

Dömötör Júlia

Teljes szívemből ajánlom a Gazdi Klubot azoknak a kutyásoknak és nem kutyásoknak, akik szeretnének tudatosabbak lenni az életükben. Akik egy elfogadó és támogató környezetben szeretnének kutyául tanulni. Akik szeretnének jól szeretni. Kutyát, embert és minden más élőlényt, beleértve saját magukat is. Akik szeretnének egy kicsit jobb emberek lenni, mind a kutyájuk, mind a környezetük, mind pedig saját maguk számára. Akik szeretnének részt venni egy különleges belső utazáson egy kiváló mentorral az élen.

Juli megtartó jelenléte számomra és a kiskutyám számára is a képzés eredményességének a garanciája volt. Óriási hatással volt mind a csoport közös folyamatára, mind pedig a kutyámmal való közös folyamatunkra és persze a külön-külön zajló egyéni folyamatainkra is.

Én magam azért jelentkeztem a Gazdi Klubba, hogy tovább bővítsem az ismereteimet, és ezáltal még jobb gazdija legyek a kiskutyámnak. Emellett pedig oktatóként szeretném még hatékonyabban támogatni azokat a kutya-gazdi párosokat, akik velem dolgoznak a saját folyamataikon, illetve azokat a gazdikat, akik kutyaneveléssel, kutyaoktatással, vagy kutyaszeretéssel kapcsolatban kérnek tanácsot tőlem. És persze szeretnék még eredményesebben segíteni azoknak a leendő gazdiknak is, akik a tudatos, értő-érző gazdivá válásban számítanak az én szakértelmemre.

Gócza Ágnes – kutyaoktató és gazdiképző

GYAKORI KÉRDÉSEK 

Ha (még) nincs kutyám akkor is értékes lehet számomra a képzés?

Abszolút! Ha szeretnél kutyát, de előbb tudatosan felkészülnél rá, a legjobb helyen vagy, hiszen minden buktatót megismerhetsz, amit nagyon fontos elkerülnöd, hogy a leendő kutyád egészséges és kiegyensúlyozott életet tudjon veled élni.

A kutyám viselkedésproblémás, a képzés segít a megoldásban?

Nagyon fontos tudni, hogy ez egy 1 éves, rendszer és folyamat szemléletű képzés, ami hétről- hétre építkezik az anyagokban. Így nem fog tudni azonnali megoldást nyújtani. Probléma esetén fontos szakemberhez fordulni.

Oktatóink itt elérhetőek: https://lathatatlanporaz.hu/trenerkereso/

Mivel kell készülni a képzésre?

Idővel, nyitottsággal és szorgalommal.

A heti anyagok megnézéséhez, a munkafüzetek feldolgozásához és a kutyánkkal való gyakorláshoz időre van szükség.

Ahhoz, hogy egy új, sok esetben az eddigi hitrendszerünket megkérdőjelező nézőpontokkal találkozzunk, új szokásokat begyakoroljunk nyitottságra van szükség.

A változáshoz pedig változtatnunk kell, ehhez pedig kitartás és elköteleződés szükséges.

Mindezt a programban is segíteni, támogatni fogjuk, esősorban azzal, hogy nem haladunk rohamtempóban. A gyorsaság megöli a kapcsolatokat és a lelket is. Másodsorban maguk az anyagok és az alapértékeink is mind efelé mutatják az utat.

A kutyámon még nem volt nyakörv, póráz, fél és olykor támad. Ezen segíteni fog az online gazdi képzés?

Az Újrakapcsolódás a kutyámmal online gazdi klub egy igen széles palettát ölel fel az 12 hónap alatt. A gyakorlati videók segíthetnek már onnantól, hogy hogyan szoktassuk a kutyát pórázhoz, nyakörvhöz, ám ha a kutyánk nagymértékben szocializálatlan és/vagy támadékony, mindenképp keressünk szakembert és kérjünk tőle (is) segítséget, mert az egyes helyzetek sokkal nagyobb rálátást kívánhatnak meg, ezzel elkerülhetjük az esetleges baleseteket is.

Ha élethelyzet miatt nem tudok együtt haladni a folyamattal, hogyan tudom pótolni, behozni a tananyagot?

Büszkék vagyunk az értékeinkre, melynek egyike a „slow life”, azaz a „lassú élet”, ami valójában nem lassú, hanem a lélek és a kapcsolatok normális működéséhez nélkülözhetetlen, a jelenleginél lényegesen lassabb tempó. Így ezen értékünk mentén az anyagok rendszeresen és emészthető mennyiségben és minőségben érkeznek és a belső felületen 1 évig elérhetőek maradnak. Tehát vissza lehet őket nézni és lesznek pihenő időszakok is, amikor az elméleti részek kerülnek előtérbe, így az esetleges elmaradt gyakorlattal fel lehet zárkózni.

Ha esetleg nem tetszik a tartalom vissza lehet igényelni az előfizetést?

Ha valóban azzal a vággyal indulsz neki a 12 hónapos online gazdi képzésnek, hogy szeretnél a kutyákról, önmagadról és az újrakapcsolódásról tanulni, azt gyakorolni, akkor garantáltan szeretni fogod. Ha mégsem, akkor igen, az indulástól (2023.09.04.) számított 14 napig vissza igényelheted az összeget.

Külföldön élek, így is részt vehetek a programban?

Igen! Végre, a külföldön élők is csatlakozhatnak a Láthatatlan Póráz Módszer életérzéshez!

Külföldön élve is el tudod végezni a képzést, online.

Várunk szeretettel!

„Bobby kutyám menhelyről örökbefogadott kutya, akinek a múltjában szerepel az utcai élet, a bántalmazás, ami nyomot hagyott lelkén, viselkedésén, reakcióin. Vele együtt végeztem el az oktató és mester képzést, aminek során közösen megismerkedhettünk a Láthatatlan Póráz Módszer és Programmal. Ennek köszönhetően már rengeteget fejlődött, fejlődtünk együtt, sokat oldódott, de még bőven van előttünk is, így egyértelmű volt, hogy csatlakozom a Gazdi Klubhoz. Mindamellett, hogy szakmailag is szinten tarthatom vele a tudásomat és fejlődhetek, számomra ez egy remek lehetőség még alaposabban, részletesebben megérteni a kutyák, ezáltal Bobby működését, viselkedését, miközben a saját önismeretemben is újabb rétegek alá pillanthatok be. Mindezek által tovább tudjuk mélyíteni kapcsolatunkat Bobbyval, tovább tudom segíteni őt abban, hogy maga mögött hagyhassa a múltját és már csak a jelenünkre, az itt és mostra koncentráljunk, azt a lehető legteljesebben tudjuk megélni együtt felszabadultan, boldogan :)”

MIT FOGSZ KAPNI RÉSZTVEVŐKÉNT? 

 • Részlet gazdag, rendszerszemléletű információkat témánként rendeztük, így könnyű lesz eligazodni.

 • Elfogadó, megtartó, támogató tanulói közösséget, ahol biztonságban érezheted magad.

 • 12 hónap intenzív, kutya és önismereti tanagyagokat, munkafüzetekkel.

 • Hétfő esténként élő, online kérdezz-felelek zoom-on.

 • Kérdezési és siker megosztási lehetőséget hét közben közösségi felületen.

Balázs Eszter családikutya-oktató, mestertréner, gazdiképző

„Azért jelentkeztem a Gazdi-klubba, mint gazdi, mert szeretnék jobb gazdájává válni a kutyáimnak. Amikor belenézek a szemükbe, a tekintetük beszél és én ezt szeretném megérteni. Szeretném még jobban megismerni saját magamat. Oktatóként szeretnék hamarabb rálátni a kutya-gazdi kapcsolatra és segíteni abban, hogy értsék egymást.”

Balázs Eszter családikutya-oktató, mestertréner, gazdiképző, Eger

Az Újrakapcsolódás a kutyámmal, 12 hónapos, integrál szemléletű, online gazdi klub díja 

Az egy éves online Gazdi Klub Akadémia, 16 kurzus, 480.000 Ft értékben

Ajándék 1 órás, online tanácsadás, 24.000 Ft értékben

Ajándék 7 részes tréning csomag: 39.990 Ft értékben

Ajándék könyv 9.990 Ft értékben

Ajándék szállítási díjjal, 2.500 Ft értékben

Mindez most extra kedvezménnyel, december 18-ig: 78.000 Ft

Mit mondanak azok a kedves résztvevők, akik már a Gazdi Klubban tanulnak?

 JELENTKEZÉSI ŰRLAP

  Fizetés: átutalással

  Újrakapcsolódás a kutyámmal, 12 hónapos, online gazdi klub, 7 részes tréning csomag, egy alkalom online tanácsadás és ajándék könyv, 78.000 Ft

  Jelentkező adatai:

  A *-gal jelölt mezőket kérlek mindenképp töltsd ki.

  Számlázási adatok:

  Kérlek, hogy pontosan add meg számlázási adataidat, ügyelve a kis- és nagybetűk megfelelő használatára! A számlán az itt megadott adatok fognak szerepelni, ugyanabban a formában, ahogy megadtad! Köszönöm!

  A *-gal jelölt mezőket kérlek mindenképp töltsd ki.

  A gomb megnyomásával megrendelést adsz le, és hozzájárulsz ahhoz, hogy az e‑mail címedre a képzéssel kapcsolatos tájékoztatást küldjünk. Bármikor leiratkozhatsz a tájékoztatásról. Az adatvédelmi elveink az oldal alján érhetõk el.

  A KÉPZÉS OKTATÓJAKÉNT VÁRLAK SZERETETTEL

  Dömötör Júlia

  VÍZIÓM

  „Jövőképemben az embereknek módjuk nyílik arra, hogy mielőtt kutyát szereznek, megismerhessék önmagukat és saját igényeiket. Teljes képet kapjanak egy társállat tartásának felelősségéről, az állatról való gondoskodás feltételeiről, nehézségeiről, a kapcsolat kialakításának lépcsőfokairól. Így társállatot mindezek tudatában vállalnak vagy épp nem vállalnak. Döntésükben tudatosak, magabiztosak és elkötelezettek.
  A társállat tartás kapcsán felmerülő kérdéseiket, problémáikat hiteles szakemberekkel tudják megosztani, akik nem a problémára fókuszálva, hanem a rendszer egészére rálátva tudnak hatékony segítséget nyújtani a változtatásban, változásban.”   Dömötör Júlia