MIRŐL SZÓL AZ „INTERGAL DOG MATRIX® A KUTYÁD TELJES ÉLETE”?

 • Az Integral Dog Matrix® segítségével egyben láthatod a kutyád összes életterületét,

 • azokat is, amikre még nem is gondoltál, és

 • feltérképezheted, hogy a kutyád hol és hogyan áll jelenleg az egyes életterületeken.

 • Így egy logikus rendszerbe foglalt, átlátható képet kapsz, melyben

 • kristálytisztán láthatod a kutyádat és önmagadat a már jól működő és a fejlesztendő területeken is.

A legtöbb kutya valójában fél vagy csonka életet él. Az Intergral Dog Matrix® segítségével lehetőséged van rálátni a kutyád teljes életére és a térkép mentén fejleszteni őt, a kapcsolatotokat és önmagadat.

„A lélek nem boldog akar lenni, hanem teljes.”

Üdvözöllek! Dömötör Júlia vagyok

 1. A Láthatatlan Póráz Módszer® alapítója és tulajdonosa

 2. Az oktatási programok – köztük a „Kölyök séta – a szeretenyelvek útján®” kidolgozója

 3. A Láthatatlan Póráz Módszer® – az értő-érző kutyaoktatás című könyv szerzője

 4. A Módszer trénereinek oktatója és szupervízora

 5. A „Veled Megyek – trénerek az örökbefogadásért program” szakmai konzulense és önkéntes trénere

 6. A Kutyabarát Magyarországért Program életrehívója

 7. A Módszer Kutyajogsi programjának létrehozója és oktatója és az

 8. Integral Dog Matrix® – A kutyád teljes élete könyv írója és program megalkotója

„A lélek nem boldog akar lenni, hanem teljes” – a mondat eredetije Carl Gustav Jung, svájci pszichiáteré, mely így szól: „Az emberi lélek teljes akar lenni, nem pedig boldog”.

Amellett, hogy nagy tisztelője vagyok Jungnak, én hiszem, hogy nem csak az emberi lélek akar teljes lenni, hanem minden élő az ég alatt a teljességre vágyik, teljességre törekszik. Eképp formáltam át hitem szerint a gondolatot.

Vajon a kutya boldog akar lenni vagy teljeséget akar? Vajon megtalálja a boldogságát a nem teljességben, részlegességben is? Vagy éppen azért látjuk „elromlani”, így vagy úgy viselkedni, mert nem teljes az élete?

Az elmúlt években ezt (is) kutattam, hogy hogyan lehetne jobban, okosabban, átláthatóbban segíteni gazdát és kutyáját. Kiutat találni a vélt vagy valós problémáik labirintusából és szívvel telibb, kikönnyültebb életük felé vezetni.

Erre a hiátusra született meg bennem az integrál pszichológia tanulmányozása közben egy összetett és sok rétű rálátást és segítséget nyújtó modell, amit Integral Dog Matrixnak neveztem el. Integral, mint az intergál pszichológia szemléletében gyökerező.  Dog, mint hogy a kutyát vesszük benne górcső alá. Matrix, mert a káoszból rendet teremt és belátást ad a valóság rétegeibe.

MI AZ „INTEGRAL DOG MATRIX® A KUTYÁD TELJES ÉLETE”?

Ismered Simon Sinek Golden circle ábráját? Még nem? Van erről előadása a YouTube-on, érdemes megnézni. Vállalkozásfejlesztéssel foglalkozik és alkotott egy egyszerű és nagyszerű modellt, ez az arany kör.

Arról szól, hogy a vállalkozások legtöbbje a Mit-et nyomja, azaz azt, hogy mit csinál. Simon Sinek szerint érdemesebb a Miért-tel kezdeni. Miért jöttek létre és miért csinálják azt, amit nap mint nap. Mi a termékük, szolgáltatásuk miértje. Zseniális és inspiráló, nemde?

Az Integral Dog Matrix® miértje: a boldogsággal fűszerezett teljes élet, melyből a „boldogsággal fűszerezettet” akár ki is lehetne hagyni, mindjárt kiderül miért.

Ha azt kérdezed, mi az élet értelme, arra az a válasz, hogy a teljesség. A teljes élet lehet a boldog élet.

Az élet miértje a teljesség!

A teljességben megélt életben tudunk mindinkább boldogok is lenni.

Ah, ez merőben más perspektíva, igaz?

A teljességet kell keresni, arra kell törekedni, nem a boldogságot kutatni, vágyni.

Tehát a teljességemet kell keresnem, nem a boldogságomat, mert az magától jön, ha egyre teljesebb az életem.

Ok, de honnan tudom kideríteni, hogy teljes-e az életem vagy azt, hogy milyen lenne a teljes életem? Onnan, ha önmagam felé veszem az irányt, ha önmagamat mindinkább megismerem, amit igen, szavak szintjén könnyű mondani, ám elkezdeni önmegismerni már összetettebb.

De nem annak, akinek van kutyája!

Ahogyan a Láthatatlan Póráz Módszer című könyvemben is írom, ha kutyánk van, az az egyik legnagyszerűbb lehetőség önmagunk megismerésére és személyiségünk fejlesztésére.

Az önismeret viszont nem vidámpark. Az önismeretet sokan vágyják, ám ha ott van, legtöbben elhárítják. És így nem is lesz belőle semmi. Főleg nem önfejlődés.

Ám ha kutyánk van, na úgy más a helyzet. A kutyánkért sokan megteszünk olyasmit is, amit magunkért lehet, nem tennénk.

Az Integral Dog Martix®-szal lehetőségünk van feltérképezni a kutyánk összes életterületét és azt, hogyan van ő és én ezen a térképen.

Miben hol állunk, hogyan vagyunk épp most. És ha van olyan terület, – lesz bőven – amin azt látjuk, lehetne fejleszteni, jobbítani, – azt, ha lépésről – lépésre is, – de a kutyánk kedvéért biztosan szívesebben megtesszük.

Miért jó ez nekünk? Azért, mert minél teljesebb a kutyánk élete, annál inkább van rendben a sajátunk is. És ez azt jelenti, hogy mérséklődhet a szorongásunk, aggodalmunk, csökkenhetnek az esetleges súrlódásaink, konfliktusaink másokkal. És legfőképpen az jelenti, hogy a lehető legtöbb pillanatban valóban boldognak láthatjuk a kutyánkat.

Mindebben segítséget adhat:

 • az egyedi „térkép és profil” elkészítése,

 • az „út a kutyámmal önmagamhoz” megrajzolása és

 • mindezeknek a Láthatatlan Póráz Módszer szemléletében való, lépésről-lépésre megvalósítása.

HOGYAN KÉSZÍTHETED EL A KUTYÁD EGYEDI TELJES ÉLET TÉRKÉPÉT ÉS PROFILJÁT?

 • 3 órás, intenzív, vezetett, kis csoportos online műhelymunka keretében.

 • Vagyis, a megadott időpontban Zoom-on találkozunk az online térben,

 • ahol három órát töltünk együtt,

 • az előre megküldött IDM® Térképpel és munkafüzetet is tartalmazó könyvvel.

 • Érdemes erre a három órára nyugodt teret teremtened magadnak

 • és kizárni a külvilág ingereit, hogy

 • ezt a koncentrált időt és a lehetőséget mindinkább a kutyádnak és önmagadnak tudd szentelni.

HOGYAN TUDSZ RÉSZT VENNI ÉS TANULNI AZ INTEGRAL DOG MATRIX® MŰHELYEN?

 • Figyeld meg magadban, hogy mit érzel, valóban nyitott vagy-e  egy eddig nem tapasztalt nagy spektrumban rálátnod a kutyádra, a kapcsolatotokra és önmagadra?

 • Ha igen, akkor gondold át, hogy a választható időpontban tudsz-e egy kimondottan nyugodt, a figyelmed összpontosítására támogató légkört teremteni vagy el tudsz-e menni egy ilyen helyre?

 • El tudsz-e köteleződni egy három órás  online, intenzív, sok információt tartalamzó (ön)munka mellett?

 • Ha mindre igen a válaszod, akkor a lenti megrendelem gomb átnavigál a webshopba, ahol banki átutalással tudod megvásárolni a műhelyre a helyedet és a könyvet.

 • A műhely időpontja előtti napokban az általad választott helyszínre futárral küldjük a könyvet.

 • A műhely közös alkalmán természetesen kérdezni is tudsz.

 • Az elkészült IDM® Térképpel és kirajzolódott fejlesztési útvonallal pedig akár önmagad el tudsz indulni a kutyáddal közös utatokon vagy kérhetsz további oktatói segítséget.

 • Fontos tudnod, hogy az Integral Dog Matrix® A Kutyám teljes élete műhelyen új szemléletmóddal ismerkedhetsz meg, mely után, az esetleges problémákra fókuszáló látásmódod gyökeresen megváltozhat. A kutyádat megértő, vele mélyebben kapcsolódó és a gondokat feladatlépcsőkké alakító látásmódot és útmutatást vihetsz magaddal.

INFORMÁCIÓK AZ INDULÓ ONLINE MŰHELYEKRŐL

Következő szabad műhely időpont: hamarosan újra lesznek elérhető időpontok

A 3 órás online műhelymunka és a nyomtatott, megküldött térkép és könyv díja: 25.000 Ft

Dömötör Júlia – az „Integral Dog Matrix® A kutyám teljes élete” megalkotója

12 éves korom óta elhivatottan tanulok a kutyaoktatás, és 20 éves korom óta az önismeret terén. 10 évet töltöttem az állatvédelemben, majd dolgoztam kutyaiskolákon. 2013-ban Angliában, Londonban voltam kutyaoktató, ahol addigi tapasztalataim és ottani munkám során dolgoztam ki a Láthatatlan Póráz Módszer alapjait. Itthon 2015-től saját márkát építve szerveztem a kutyaoktató és mester képzéseimet, melyen 10 év alatt, 20 csoporttal, több mint 300-an vettek részt. Közülük 50 kutyaoktató dolgozik a Láthatatlan Póráz Módszer szemlélettel az országban és a határokon kívül. 27 év alatt több mint 1000 gazdi-kutya párossal dolgoztam egyéni és csoportos folyamatokban. 2018-ban megálmodtam és 2024-ben elindítottam az Integral Dog Matrix® A kutyád teljes élete programot.